Tänä talvena olen laajentanut ohjelmistokehityksen opetuksen kenttää vähitellen ja yksi pieni keskustelu kerrallaan.
PC osana mittausjärjestelmää (C, C++) -kurssi, joka lähenee ohjelmointia automaatiojärjestelmien näkökulmasta, on yksi tärkeä erikoistumisalue, jota ilmeisesti harva Metropoliassa hallitsee. (Ohjelmoinnin perusteiden eritasoisia opettajia taitaa Suomessa riittää.) Edellisen postauksen ajatukset tilakoneista ovat peräisin tältä opintojaksolta. Ensi syksynä tarkoitus on mennä syvemmälle myös TwinCAT-ympäristön käyttöön ja integroimiseen Qt/C++-sovellukseen.
Qt-opetuksen syventäminen
Myös Metropolian helpdeskin tai ylläpidon kanssa keskustelu on lähtenyt vähitellen liikkeelle. He ylläpitävät virtuaalikoneita, joissa kursseilla käytetty Qt-ympäristö pyörii. Toistaiseksi olemme käyttäneet vain Desktop-puolen ohjelmointiympäristöä, koska viimeksi tarkistaessani Qt Quick eli QML-ohjelmointipuoli ei toiminut.
Opiskelijat ovat suuntautumisensa puolesta oletettavasti kiinnostuneet autoteknologiasta ja automaatiosta. Qt Quick tarjoaisi alustan jolla pääsee samaan aikaan harjoittelemaan sekä kännyköiden (Android, iOS, Windows Phone, Jolla, BlackBerry…) että vaikkapa autojen ohjauspaneelien käyttöliittymien ja toiminnallisuuden koodausta. Helpdeskin edustaja Niko Wallentin lupasi tänään, että haluaisi yhdessä käydä läpi, miten Qt-ympäristön täyden toimivuuden voi testata kun ovat ylläpidossa sen asentaneet. Mukavaa, kun asiat menevät eteenpäin.