Tehtyä

Valmennustoiminta ja oppimisen tukeminen

Tuotekehitysmaailmasta irtautumisen jälkeen, nykyään minua kiinnostaa työ ihmisten kohtaamisen parissa.

Huomioni on nykyään, opettajaksi pätevöitymisen jälkeen, kääntynyt enemmän ja enemmän sisäisen työn puoleen.

Tästä lisää tietoa osoitteessa ollisavolainen.fi.

Tuotekehitys

Mun intohimo on ollut luoda uusia asioita. Käyttää mieltäni ja lasnäoloani siihen, että luon sujuvia ja miellyttäviä käyttäjä- ja asiakaskokemuksia.

Elämäni ensimmäinen ura on tuotekehityksen laaja kirjo. Olen suunnitellut rakenstanut erilaisia tuotekonsepteja, verkkopalveluja ja sähköisiä tuotteita parikymmentä vuotta. Joitain esimerkkejä:

  • Tampereen yliopistossa 2006 kehitetty Tenttis, sähköinen tenttipalvelu, levisi ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin ympäri Suomen. Se oli käyttäjiensä laajassa suosiossa lähes 15 vuotta.
  • Moodle-oppimisympäristöön suunnittelin uusiksi työkalun, jolla opettajat rakentavat sähköisiä tenttejä vaivattomasti. Tämän työn tulos on ollut n. vuodesta 2009 miljoonien ja taas miljoonien opettajien käytössä maailmanlaajuisesti.
  • ForceProof-mittaussovellus on laajalti käytössä suurissa teollisuusyrityksissä mm. Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa
  • Simppeliä JPEG Autorotate-sovellusta kuvien kääntämiseen ilman laadun kärsimistä on myyty satoja lisenssejä maailmanlaajuisesti
  • Regex You Can Read on design-konsepti nk. säännöllisten lausekkeiden (regular expressions) luomiseen ja muokkaukseen mahdollisimman helppokäyttöisesti. Artikkelille kertynyt 100 000 lukijaa.

Tehtyäni lukuisia projekteja teollisuudessa, minusta alkoi näyttää että tämä tie on osaltani kuljettu.

Yritysmaailmassa tuotekehitystyö on usein organisaatiopolitiikan kuvioiden vallassa. Lopulta koin, että ihmisten palveleminen millään kovin todellisella tavalla on siellä liian vaikeaa ollakseen vaivan arvoista.

Olin saanut kokea jo paljon siitä mitä menestys noissa tehtävissä on. Samalla alkoi käydä selväksi, että todelliset haasteet menestyksen tiellä ovat ihmisten henkilökohtaisen kasvun tasolla.

Lisätietoja: Aiemmat työt