Kirjoitettua

  • Miksi suunnittelen sähköisiä tuotteita – tai teen ylipäänsä mitään

    Miksi suunnittelen sähköisiä tuotteita – tai teen ylipäänsä mitään

    Suunnittelijana, opettajana ja valmentajana palaan yhä uudelleen tähän kysymykseen: Kuinka esittäisin kaiken mitä teen niin, että se voisi tuntua ymmärrettävältä toisille… että he voisivat ymmärtää; kyse on lopulta samasta asiasta: yhteydestä toisen ihmisen perspektiiviin! Vaikka ohjelmistokehitys vaikuttaisi eri alalta kuin muotoilu, opettaminen, valmennus tai itsetutkiskelu — sitä, mikä minua motivoi toimimaan, yhdistää todellisuuden kohtaaminen sellaisena…


  • UX ja rehellisyys – mitä tapahtuu, jos ei rakenneta todellista suhdetta käyttäjiin (tai omaan tiimiin)?

    UX ja rehellisyys – mitä tapahtuu, jos ei rakenneta todellista suhdetta käyttäjiin (tai omaan tiimiin)?

    UX ja rehellisyys – Mitä tapahtuu, jos emme rakenna aitoa suhdetta käyttäjiimme? Kun puhumme UX:stä – eli käyttäjäkokemuksesta – digitaalisessa palvelussa tai tuotteessa, emme puhu vain kauniista käyttöliittymistä tai sulavasta navigoinnista. Mitä tapahtuu, kun käyttäjä kohtaa tuotteen, kokee siitä jotain – ja mitä jää jäljelle, kun sovellus tai laite suljetaan? Tässä kohtaa rehellisyys astuu kuvaan.…


  • Mahdollistavatko design ja tekoäly tietoisen toiminnan, vai turruttavatko ne passiivisuuteen?

    Mahdollistavatko design ja tekoäly tietoisen toiminnan, vai turruttavatko ne passiivisuuteen?

    UX-suunnittelu ja vastuu: Mikä on teknologian rooli ihmiskunnassa? Käyttäjäkokemus (UX) ja käytettävyys ovat kehittyneet merkittävästi viime vuosikymmenten aikana. 1900-luvun puolivälistä lähtien UX-suunnittelu on vastannut erilaisiin haasteisiin eri aikakausina: aluksi se auttoi muovaamaan IT-alan perustaa ja määritteli, miten ihmiset ylipäätään voivat olla vuorovaikutuksessa tietokoneiden kanssa. 1980- ja 1990-luvuilla huomio siirtyi käytettävyyteen, mikä johti esimerkiksi Nielsenin heuristiikkojen…