Opiskeleskertelua

Huhhuh. Seuraa sekavuutta ja epäkoherenttia kertomusta.

Neljä tuntia ergonomian (oikeasti käytettävyyden) luentoja takana. Ihmetyttää. Iloista, että kieli alkaa sujua sen verran, että kun proffa sanoo yhtäkkiä että parin tunnin päästä pidätte sitten esitelmän tästä ja tästä aiheesta, se ei tunnu (ihan) totaaliselta kuolemalta, vaan siihen suhtautuu sillain että vaikken oikeaa ranskaa puhukaan, niin enköhän minä jotenkin tämän saa selitettyä.

Viime viikolla proffa pyysi tuomaan jonkun käyttöliittymän, joka on mielenkiintoinen (huono), että voidaan sitten keskustella että mikä vikana ja mitä tehdä. No, keräilin sitten quizista screenshotteja, että voin ensin näyttää vanhan version, ja voidaan jutella ja sitten voin näyttää Moodle 2.0:aan tulevan uuden version, jonka tein. (Sitä tehdessä koin iloisen yllätyksen: käyttöliittymä, jonka kesällä ja syksyllä tein quiziin, on jo käännetty ranskaksi! Joku on kääntänyt mun työtä ranskaksi [tosin löysin kielioppivirheitä]! Tuntuu melkein kuin olisin kirjailiA! Ehkä kaikille muillekin Moodlen kielille! Wolofiksikin ehkä, ja japaniksi!)

Aloin jo turhaantua kun ei näyttänyt tulevan tämänpäiväisellä 4h luennolla tulevan hetkeä, jolloin voisi yrittää esitellä sitä. Lopulta ilmeni, että koska ranskalaisilla vaan on kaikki myöhässä, niin homma siirtyi ensi viikolle.

Sen sijaan ilmeni, että pidetään käytettävyysheuristiikoista esityksiä. Meille lankesi heuristiikka 8., Homogénéité/cohérence, mikä on aika helppo aihe onneksi. Lykkäsin itseni saksalaisen pojan seuraan lähinnä koska se on yhtä pihalla kuin minä kulttuurista, ja vielä enemmän pihalla itse aiheesta, plus ainoa joka oli tuttu kurssilta ennestään. Lopulta, pidettyämme puoli tuntia kestävän viiden minuutin tauon, proffa totesi ettei ole aikaa pitää kaikkia esityksiä, joten ensi viikolla Moodle-käyttöliittymäni lisäksi esittelen käyttöliittymien koherenssiheuristiikkaa/-käytettävyyskriteeriä ranskaksi. Tosin ei se kamalan pahalta edes tunnu (vielä), vaikka tämän päivän jännittäminen menikin tyystin hukkaan.

(Eivät näytä käyttävän Nielsenin webbiheuristiikkoja, vaan semmoisten ku Bastien & Scapinin heuristiikkoja. Aika samankaltaiselta vaikuttavat loppujenlopuksi, ihan hyväksi minulle tuntea muitakin kuin Nielsen.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.