Edistys

Tampereen kämpän tyhjennys etenee hitaasti mutta hitaasti. Mutta huhuu, saatuani toisesta asuntolafirman toimiston numerosta ensin numeron tähän Saulcyn asuntolaan, juttelin ranskalaisen asuntolaihmisen kanssa ja se sanoi, että kämppä on varattu minulle kunhan on varausmaksu ja ekan kuun vuokra mukana käteisenä sitten. Pitkän ressaamisen jälkeen oon nyt ihan pileissäni.

Ja bonus: tämän viimeisimmän keskustelun kävimme ihan kokonaan ranskaksi. Pari kertaa sanoin sille että plus lentement, s’il vous plaît, että puhus ny vähä hitaampaa, en ihan kaikkea nyt ymmärtänyt. Jostain randevuusta se puhui, että onko sovittu tapaaminen minulla vai soitanko ekaa kertaa. Sitten sovittiin vaan että menen aamulla sinne ensi keskiviikkona ja on varmaan paljon väkeä että varmaan joutuu odottamaan, mutta kämppä on varattu kunhan on rahat mukana.

Eipä ole mulla kiire.

Ja sitten on mystinen identité bancaire -dokumentti, josta ei paikallinen pankki tiennyt mitään, ja KV-toimisto arvas että se on tiliote. Tavallinen suomalainen tiliote sitten lähetettiin (takaajani, ts. äidin) ja nyt kun puhuin tuon kanssa, se väitti ettei tätä identité bancaire -dokumenttia ollut tullut. Sanoin että semmoinen kuusisivuinen asia lähetettiin kyllä, ja yritin ranskallani selittää mitä oltiin kyseisen dokumentin tulkittu tarkottavan. Nainen maisteli sanojani “six pages” (joka on, toim. huom., sama ranskaksi ja englanniksi) ja jätti asian sitten sikseen. Muut liitteet olivat ilmeisesti kelvanneet. Saas nährä. Vielä puuttuu vakuutus, halusivat “insurance multirisques traduit en français” kämpälle, mutta suomalainen vakuutusyhtiö ei ainakaan suostunut vakuuttamaan ranskalaista asuntoa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.